Isnin, 1 November 2010

Melaka Negeri Bersejarah~~

Alhamdulillah..
Pada 30 hb November yang lalu, aku bersama beberapa sahabat seperjuanganku JMK KHAR yang terdiri daripada Fatin ,Awin, Hala, K.illya, Abg Rey,Fizan, Syahril gan Acik pergi ke Jasin Melaka untuk menghantar sedikit sumbangan hasil kutipan derma penghuni kolej kepada Arwah Nor Azmi ( bekas pelajar UPSI) yang kemalangan pada bulan lalu..Al-Fatihah kita sedekahkan pada beliau..Selepas pulang dari Jasin, Abg Ijan yang membawa kami baik hati pula untuk bersiar-siar ke bandar Melaka..hihi..ambil peluang la..seperti kata pepatah
 " Sambil Menyelam Minum Air" .. Banyak kenangan yang terpahat di hati tak kurang juga barang yang di beli.. Tapi yang ingin saya sampaikan setiap masa yang kita lakukan mesti bermanfaat kepada semua orang..walau hanya sesaat biarlah ianya memberi faedah pada diri kita sendiri dan kepada kita semua" Sekian..ini ada sedikit gambar kenangan yang saya dapat coretkan buat rakan semua..selamat melihat ~

nie adalah tapak perasmian kapal besar Melakaha..inilah gambar kapal Melaka..besar dan cantik tapi tak sempat naik..jadi amik gamabr je la.=)

inilah  gambar saya yang sempat diambil... =)Ukiran Melayu Melaka yang masih lagi menjadi satu seni yang amat berhargaSahabat seperjuangan JMK tersayang..moga ukhwah ini kekal selamanya..Amin..


Semoga segala pengalaman yang diperolehi dan kenangan yang terpahat di hati semuanya mendapat keredhaan illahi...Amin..kenangan kita bersama akan menjadi satu lakaran indah dalam hatiku..=)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...